کمترین کاهش قیمت درمحصولات طویل آلومینیوم
قیمت متوسط فلز آلومینیوم در سالهای اخیر روندی رو به کاهش را سپری کرده است. متعاقبا قیمت محصولات نیمهساخته این فلز نيز متأثر از این کاهش قیمت با كاهش مواجه بودهاند. از این میان، محصولات طویل آلومینیوم به دلیل تقاضای گستردهای که در صنایع مهم و پر مصرف آلومینیوم دارند، از این روند کمترین تأثیر را پذیرفتهاند.
به گزارش اخبار فلزات، در نمودار شماره ۱، قیمت متوسط جهانی فلز آلومینیوم و محصولات نیمهساخته آن در طی ۵ سال گذشته نشان داده شده است. بنا به دادههای نشان داده شده در نمودار شماره ۱، قیمت متوسط جهانی آلومینیوم به غیر از دو سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴، که تقریبا ثابت باقی مانده، در سالهای دیگر روندی رو به کاهش را طی کرده است. این کاهش قیمت برای فلز آلومینیوم از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵، به طور متوسط سالانه ۸.۷ درصد بوده است. گرچه نرخ کاهش قیمت متوسط جهانی آلومینیوم بعد از سال ۲۰۱۳ کاهش یافته و از ۱۲.۲ درصد بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ به مقدار ۵.۱ درصد بین ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ رسیده است.
تغییرات میانگین قیمت مبادلات انواع کالاهای آلومینیومی نیز روندی رو به کاهش را نشان میدهد. گر چه برخی از کالاها با شدتی بیشتر نسبت به فلز آلومینیوم کاهش داشتهاند و برخی کمتر. در کل بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، بیشترین نرخ کاهش مربوط به فلز خام آلومینیوم بوده است، بعد از آن بین انواع محصولات نیمهساخته، فویل آلومینیوم بیشترین کاهش را به نرخ متوسط سالانه ۵.۵ درصد نشان داده است. با این وجود همچنان قیمت این محصول، از بین محصولات دیگر آلومینیوم بیشتر است. علت آن را میتوان مراحل بیشتر فرآیند برای تولید فویل آلومینیومی، نسبت به سایر کالاها دانست، که با ارزش افزوده بیشتر قیمت بیشتری را نیز نسبت به سایر محصولات دارد. محصولات تخت در نمودار شماره ۱، روندی تقریبا مشابه با فویلهای آلومینیومی سپری کرده است؛ به این شکل که از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵، با نرخ میانگین ۴.۹ درصد کاهش رو به رو بوده است.
با توجه به نمودار شماره ۱۱، کمترین نرخ کاهش مربوط به محصولات طویل آلومینیوم، مثل مقاطع و پروفیلها است. در کل نرخ کاهش قیمت این دسته از محصولات نسبت به فلز آلومینیوم، حدود یک چهارم آن یعنی ۲.۰ درصد به طور میانگین در هر سال بوده است. علت تأثیرپذیری کمتر این محصول نسبت به تغییرات قیمت متوسط جهانی را میتوان کاربردهای بسیار زیاد این دسته از محصولات نیمهساخته آلومینیوم دانست، یا به عبارتی دیگر تقاضای بیشتر برای این دسته از محصولات در قیاس با سایر محصولات.
نمودار شماره ۲ مصرف فلز آلومینیوم را در صنایع مختلف در سال ۲۰۱۵ نشان میدهد. مشخصا محصولات طویل آلومینیوم، عمدتا در ساخت سازهها و صنایع الکتریکی بیشترین کاربرد را دارد. با توجه به نمودار شماره ۲، این دو صنعت مصرف حدود ۳۷ درصد کل فلز آلومینیوم را (که عمدتا از محصولات طویل آلومینیوم است) به خود اختصاص میدهند. این مقدار قابل توجه، تنها بخشی از مصرف محصولات طویل آلومینیوم را نشان میدهد.
پیشبینیهای به عمل آمده توسط بانک جهانی برای قیمت آلومینیوم حاکی از آن است که قیمت این محصول تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۲۱۰۰ دلار به ازای هر تن افزایش خواهد یافت. در صورت افزایش قیمت فلز آلومینیوم در سالهای آینده، با نرخ ۳.۲ درصد، طبق پیشبینی بانک جهانی، میتوان افزایش قیمت برای محصولات نیمه ساخته آلومینیومی را حتی با شدت بیشتر متصور شد. بنا به آنالیزهای به عمل آمده بر پایه افزایش قیمت اعلام شده توسط بانک جهانی، شاهد افزایش قیمت محصولات طویل با بیشترین نرخ افزایش نسبت به سایر محصولات خواهیم بود.